That 70´s show
 
- Komedi
 
Eric Forman är en typisk high school student som växer upp i Wisconsin 1976 med sin familj och sina vänner. Tillsammans har de samma "typ" av glädje, förvirran och sorg som ca varje tonåring har när de växer upp. Serien är en parodi på många olika attityder, evenemang och modet som finns på 70-talet. En himla bar serie med då snygga kläder, bra humor, lite feminism och antifeminism, politik, ja lite av varje.
 
(En serie med humor, vänskap, kärlekstvister och problem som kunde uppstå när man inte har dagens teknologi så som mobiltelefoner osv, även får man se Jackie i sjukt fina kläder ca varje avsnitt. En garderob jag gärna skulle äga.)
 
Huvudpersoner är Eric Forman (Topher Grace), Donna Pinciotti (Laura Prepon), Michael Kelson (Ashton Kutcher), Jackie Burkhart ( Mila Kunis), Fez (Wilmer Valderrama)
 
 Outlander
 
- Drama, romantik, Sci-Fi
 
Handlar om Claire Randall, en gift, frispråkig strids sjuksköterska som vet vad hon vill och inte. Från 1945 som på kullen Craigh na Dun åker tillbaka i tiden till 1743 ( det visar sig lite senare att även fler tjejer/kvinnor har på något sett råkat åka tillbaka i tiden på just den platsen, 1743 ). Hon kommer till en värld osm hon inte riktigt känner till mer än genom historieböckerna, men samtidigt till en okänd värld där hennes liv är hotad. När hon är tvungen att gifta sig med Jamie Fraser, en ridderlig och romantisk ung skotsk krigare, så blir hon faktiskt kär på riktigt. Detta gör att Claire inte vet hur hon vill göra,  hon har en man där hemma, 1945 men även en här i 1743 som hon gillar. Berättelsen handlar även om kriget mellan Skottaland och England.
 
(gillar denna serie starkt, lite historia med lite extra krydda. Det som händer Claire är verkligen saker jag skulle kunna tänka mig skulle hända väldigt många av oss om vi skulle åka tillbaka till 1743. En tid där det var enklare och helt andra traditioner.)
 
Huvudpersoner: Clarie Randal (Caitriona Balfe), Jamie Fraser (Sam Heughan)
 
Girls
- Komedi, drama
 
Lena Dunham har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i "Girls", serien fokuserar på en grupp kvinnor i 20-årsåldern som bor i New York, och deras liv efter college. Hannah vill bli författare. Hennes liv blir en aning komplicerat när hennes föräldrar slutar försörja henne. Hon är olyckligt kär i skådespelaren Adam, men får stöd av sin bästis Marnie och vännerna Jessa och Shoshanna. De fyra tjejerna försöker ta reda på vad de vill ha ut av livet. Svaren är inte alltid okomplicerade, men deras sökande är lätt att känna igen sig i och det är mycket underhållande.
 
(En serier som även visar olika typer av kroppar, dock inte så många olika etniska-grupper utan mest den vita kvinnan och mannen. Men är en serier som är himla smart och bra och som är helt rätt i tiden enligt mig.)
 
Huvudpersoner: Hannah (Lena Dunham), Marnie (Allison Williams), Jessa (Jemima Kirke), Shoshanna (Zosia Mamet)

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej