Ingredienser:
 
1-2 paket bacon
Persilja (funkar med fryst)
100 g parmesanost (funkar lika bra med hushållsost)
salt och peppar
4-5 portioner pasta 
olivolja
en klick smör
300 g frysta ärtor
50 g fryst blad spenat
1-2 dl créme fraiche
1/2 citron
 
Gör såhär:
  1. Skiva baconet tunt. Riv parmesanosten fint. 
  2. Koka upp en stor kastrull vatten. Lägg i pastan och koka enligt anvisningarna på paketet. 
  3. Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt en generös skvätt olivolja samt smör. Lägg i baconbitarna i pannan, mal lite peppar över och stek tills baconet är knaprigt och har fin färg. 
  4. Finhacka under tiden persiljan. När baconet är färdigt, tillsätt de frysta ärterna, bladspenaten och skaka stekpannan ordentligt. Efter ungefär en minut, tillsätt crème fraiche och hackad persilja. 
  5. Låt pastan rinna av i ett dukslag och häll sedan över pastan lite snabbt i stekpannan. Där du pressar saften ur citronen över pastan. Låt det ligga på i nån minut och ta sedan bort den från värmen - om du tycker att "såsen" är för tjock, späd med en skväll av det sparade kokvattnet. 
  6. Tillsätt den rivna osten och skaka stekpannan så att allt blandas. 
 
(Receptet är som vanligt hittat på recept.nu, dock har jag ändrat det lite grann i mäng osv. Bilden är även därifrån, då jag missade att fota denna gång.)

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej