Ingredienser:
1-2 paket bacon
Persilja (funkar med fryst)
100 g parmesanost (funkar lika bra med hushållsost)
salt och peppar
4-5 portioner pasta
olivolja
en klick smör
300 g frysta ärtor
50 g fryst blad spenat
1-2 dl créme fraiche
1/2 citron
Gör såhär:
- Skiva baconet tunt. Riv parmesanosten fint.
- Koka upp en stor kastrull vatten. Lägg i pastan och koka enligt anvisningarna på paketet.
- Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt en generös skvätt olivolja samt smör. Lägg i baconbitarna i pannan, mal lite peppar över och stek tills baconet är knaprigt och har fin färg.
- Finhacka under tiden persiljan. När baconet är färdigt, tillsätt de frysta ärterna, bladspenaten och skaka stekpannan ordentligt. Efter ungefär en minut, tillsätt crème fraiche och hackad persilja.
- Låt pastan rinna av i ett dukslag och häll sedan över pastan lite snabbt i stekpannan. Där du pressar saften ur citronen över pastan. Låt det ligga på i nån minut och ta sedan bort den från värmen - om du tycker att "såsen" är för tjock, späd med en skväll av det sparade kokvattnet.
- Tillsätt den rivna osten och skaka stekpannan så att allt blandas.
(Receptet är som vanligt hittat på recept.nu, dock har jag ändrat det lite grann i mäng osv. Bilden är även därifrån, då jag missade att fota denna gång.)
Kommentera