vegetarisk (alt vegansk)
Portioner: 6

230g Bönmix och grynmix
3 st Potatis
2 st Morötter
250 g Champinjoner
230 g Kikärtor
5 dl Kokosgrädde
5 dl mjölk alt havremjölk eller kokosmjölk

Salt
Peppar
Örtsalt
Persilja (färsk)
 
 

Gör såhär:

1. Skala morötter och potatis
2. Skiva/dela morötter, potatis och champinjoner
3. Häll morötter, potatis, kikärtor i en gryta med kokosgrädde, mjölk, salt, peppar
4. Låt koka i 15 min
5. Stek champinjonerna ordentligt (krydda med salt och örtsalt) och lägg i gryta, lägg även nu i bön och grynmixen, lite persilja och koka ytterligare 5-6 minuter
6. Häll upp soppan i en skål och ”strö” över lite persilja
7. Klar att serveras

(Mixar man soppan och inte är vegetarian så är det supergott att strö över lite stekt bacon)
Servera gärna med lite bröd 🙌🏻
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej