
Ingredienser:
3 äpplen
1 banan
kanel att stö över
smör till formen
smuldeg:
125 g smör (rumsvarmt)
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
0.5 tsk salt
kanel att strö över
serveras med vanlijsås

Gör såhär:
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär sedan i småbitar och lägg i en smord ugnsfast form, gör lika dant med banen, strö sedan över kanel.
3. Rör ihop smör, vetemjöl, socker och salt till en smulig massa. Fördela över frukten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min.
4. Servera pajen med vaniljsås
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär sedan i småbitar och lägg i en smord ugnsfast form, gör lika dant med banen, strö sedan över kanel.
3. Rör ihop smör, vetemjöl, socker och salt till en smulig massa. Fördela över frukten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min.
4. Servera pajen med vaniljsås

Kommentera