ingredienser (12 portioner) :
 
ca 1 msk rivet citronskal
1 kruka citronmeliss
100 g smör
100 g vit choklad
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk flingsalt
2 ägg 
4 dl mandelmjöl (4 dl motsvarar 140 g)
 
 
 
Gör såhär: 

1. Sätt ugnen på 175°C. 
2. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). 
 3. Skölj citronen och riv skalet fint. Strimla citronmelissbladen.
 4. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
 5. Rör ner socker, salt, citronskal och -meliss och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mandelmjölet i smeten. Häll den i formen. 
 6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
Starta timer
 7. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
 8. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
 
(denna kladdkaka gjorde Stina till oss på midsommar, till vår lunch på altanen)
 
 
recept,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej