Ingredienser:
 
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 dl kakao
100g smör
 
Chokladmousse:
 
2 msk whisky
2 msk strösocker
1 dl kesella(10%)
100 g mörk choklad 
2 dl vispgrädde
2-3 msk nutella 
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakako och rör sedan ner det. Smält smöret och rör ner det med.
3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten i ugnen, 25-30 minuter.
 
4. Chokladmoussen: Rör whiskey och socker tills sockret nästan löst sig och tillsätt kesellan.
5. Smält ckoladen över ett vattenbad, häll i slutet ned nutellan i vattenbadet och blanda ner det i smeten.
6. Vispa grädden löst och blanda ner den i omgångar
7. Bred moussen över chokladkakan och ställ in den i kylskåpet i minst 1 h.
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej