Ingredienser (6-8 små formar och ca 1 stor form) :
100 g smör
14 digestivekex (200g)
2 tsk mald kanel
1 tsk vanlijsocker
 
Fyllning:
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk (379 g)
1 dl pressad lime
 
Granering:
Lime och jordgubbar
 
Gör såhär:
1.  Sätt ugnen på 200 grader. Smält sedan smöret och låt det svalna. Mixa eller smula kexen med kanel, vaniljsocker och råsocker. Tillsätt smöret.
2. Klä formen (eller små ugnssäkra formar eller aluminiumfolieformar) med degen och ställ på en plåt. Grädda pajskalen mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna innan fyllningen läggs i.
3. Rör ihop äggulor, mjölk och limesaft.
4. Häll blandningen i pajskalen och ställ att stelna i kylen ca 4 timmar.
5. Garnera med skivande jordgubbar och rivet limeskal.
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej