Ingredienser:
8 dl vetemjöl
5 dl socker
5 tsk vaniljsocker
5 tsk bakpulver
200 g smör
3 ägg
4 dl mjölk
2-4 äpplen
kanel
1. Börja med att blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker i en bunke. Lägg sedan i smör (dela det gärna upp det i bitar innan du lägger i smöret i bunken) vipa ihop det till en grynig massa. Lägg gärna undan 1 dl som du kan strö över kakan
2.Vispa ihop mjölk och ägg, rör sedan ihop alltsammans till en smet.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en plåt med lite högre kant.
4. Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor, som du lägger ovanpå smeten (gärna lite snett nedtryckta)
5. Grädda i ca 35 min i mitten av ugnen, i 190 grader.
6. låt svala e liten stund och skär sedan kakan i bitar
Kommentera