För 4 portioner 
 
koka 4-5 dl pasta 
olivolja
1 stor gul lök
200 g fryst bladspenat
400 g kassler (tärnad)
2 dl riven smakrik ost
1 dl mjölk
1 dl grädde
8 ägg
 
 sätt ugnen på 175 grader
Strimla lök och hacka vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna som är helt i gjutjärn (så att den tål att sättas in i ugn, kan även vara en gjutjärnsgryta). Täck botten med rikligt med olivolja och stek lök, stek tills löken är mjuk. Lägg i bladspenat och stek tills vätskan kokat bort. Tillsätt skinka och pasta och låt fräsa med ett par minuter. Krydda med salt och peppar.
Knäck äggen i en skål och rör om med en gaffel så de slås sönder. Tillsätt mjölk och grädde samt salt och peppar och vispa samman slarvigt.
Häll äggsmeten över fräset, rör om försiktigt och grädda frittatan på svag värme utan omrörning tills äggblandningen precis sätter sig, det tar ca 10-12 minuter. (Beroende på hur stor stekpanna du har.)
 
Fördela den rivna osten över frittatan och sätt in i mitten av ugnen. Grädda i ca 10-15 minuter eller till dess att ytan fått en fin, gyllene färg. Servera direkt.
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej